Tijdens mijn huwelijk zei ik altijd ‘ik hanteer de boor niet, want dat zijn mannenzaken’. We hadden de afspraak dat we de opvoeding en huishouding samen zouden doen. Omdat ik, na de geboorte van de kinderen, een parttime baan had, kwam natuurlijk het grootste deel voor mijn rekening, maar de klussen waren voor de man des huizes. Ik wilde de boor niet hanteren om hem de kans te geven zijn werkzaamheden op te pakken, zodat we alle twee onze rol hadden in de zorg voor het gezin. Helaas vond hij klussen helemaal niet leuk en na een relatie van ruim 20 jaar, pakte hij zijn rol niet meer op.

Ophouden van alle ballen

Ik probeerde te redden wat er te redden viel. De lekkende douchekraan repareren, zorgen voor fietsverlichting op de fietsen van de kinderen, tuinonderhoud, de buitenboel verven, etc. Dat bleek het begin van het einde van onze relatie. Toen hij zijn rol niet binnenshuis, maar buitenshuis zocht, betekende dat ook het einde van ons huwelijk. De scheiding was een feit. Moe van het ophouden van alle ballen, bleef ik verbijsterd achter. Zag hij dan niet wat ik allemaal deed voor hem en het gezin, waarom kon hij daar geen waardering en respect voor opbrengen? Dat mijn respect voor hem ook was weggeëbd, had ik niet in de gaten. De gelijkwaardigheid was uit onze relatie.

Hoe nu verder?

Herken jij je in dit verhaal of heb je een soort gelijke ervaring? Is je partner bij je weggegaan en snap je niet waarom? Heb je nog zo je best gedaan en het is niet gezien of heeft het niet het gewenste resultaat gehad? Ben je net gescheiden en weet je niet hoe je verder moet? Wil je het tijdens en na de scheiding goed doen voor de kinderen, maar je weet niet hoe? Wil je vooral geen vechtscheiding? Heb je een moeizaam contact met de andere ouder? Heeft een kind geen contact met één van de ouders? Of ben je al gescheiden maar kom je niet verder met je gevoelens en kun je het leven nog niet oppakken?

Begeleiding

Als succesvol scheiden coach kan ik je begeleiden in de rollercoaster van emoties rondom een scheiding en kunnen we er samen werken aan een succesvolle scheiding, waarbij je een neutraal contact hebt met de andere ouder, geweldloos kunt onderhandelen, de kinderen kunt opvoeden als gescheiden ouders en dit allemaal 100% in het belang van het kind.

Neem contact met me op voor een vrijblijvend gesprek en dan kunnen we kijken wat ik voor je kan betekenen.

Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan

Nu staat daar een prachtige gereedschapskoffer in de kamer en ben ik na de scheiding verantwoordelijk voor alle klussen en mijn eigen leven. Met in mijn achterhoofd de woorden van Pipi, “ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan”, ga ik aan de slag. Ik weet zeker dat mij dat, net als de fantastische belevenissen van Pipi, heel veel moois op gaat leveren. Kom maar op, ik ben er klaar voor, want ik heb al het gereedschap in handen om zelf verder te bouwen aan een gelukkig en inspirerend leven.