VEELGESTELDE VRAGEN

Veelgestelde vragen aan Succesvol scheiden nederland

Heb je een vraag maar staat deze niet tussen de veelgestelde vragen?
Stel je vraag gerust per e-mail of bel: 06-28 53 42 50.

Ja, je kunt in iedere fase en op elk moment van je scheiding een programma bij ons volgen dat ervoor zorgt dat jullie beter gaan communiceren en je kinderen er minder last van hebben.

Het unieke van Succesvol Scheiden is dat je het ook alleen kan volgen. Vaak zitten jullie in een omgangspatroon (actie-reactie), door dit te doorbreken verandert het al. Als de ene ouder verandert, verandert de andere ouder mee. Dit noemen we systemisch werken.

Een scheidingscoach zorgt ervoor dat de emoties minder negatief worden zodat de communicatie soepel verloopt en er geen conflicten ontstaan. We werken samen met advocaten en mediators die de juridische en financiële zaken bewaken. Ook begeleiden we ouders hoe om te gaan met de kinderen in deze voor hen ook lastige periode.

Een mediator regelt vooral de juridische en financiële zaken van een scheiding zoals het convenant en het ouderschapsplan. Je gaat er samen als scheidende ouders naar toe en regelt samen de scheiding. Een Succesvol Scheidingscoach richt zich op de psycho-sociale kant van de scheiding zoals de emoties die je hebt over de andere ouder, wat een scheiding betekent voor je kinderen en hoe je kunt samenwerken met de andere ouder qua opvoeding. Hierdoor hebben je kinderen minder last van de scheiding. Je kunt dit ook alleen doen zonder de andere ouder.

Het 4 maandenprogramma is net als de VIP dag een individueel en face-to-face coachprogramma. Ook als jullie samen als ouders een programma willen volgen, gaan jullie in eerste instantie individueel aan de slag. Ervaring leert dat je anders meer met de andere ouder bezig bent dan met jezelf. Iedere coachsessie bestaat uit een module, samen met de coach stel jij je eigen programma samen. Tussendoor heb je onbeperkt mailconsulten.

Je kunt in elke fase van je scheiding instappen, zelfs als je al jaren gescheiden bent en de opgang met je ex/andere ouder heel moeizaam gaat. Maar ook als je overweegt om te gaan scheiden kan de methode je helpen om de beslissing wel of niet te maken. Loop je vast in mediaton of zit je al jaren in een hardcore vechtscheiding? Ook dan kan de methode je helpen om de omgang tussen jou en je ex te verbeteren.

Oudere kinderen kunnen inderdaad al veel zelf regelen met hun gescheiden ouders, maar is dat de bedoeling? Omdat ze in de puberteit zitten wil je ze daar liever niet mee belasten. Wij streven ernaar dat kinderen (en ook die van 13 en 15) gewoon kinderen moeten zijn en niet belast met afspraken maken, dat doen de ouders. We gaan dus liever met jou aan de slag om de omgang met je ex te verbeteren. Op de lange termijn hebben je kinderen daar het meest aan. Zo kun je straks samen bij de diploma uitreiking zijn zonder stress en strijd.

Je kunt als ouder veel zelf doen. In het boek van Villa Pinedo: ‘Aan alle gescheiden ouders’, geven wij op blz. 21 een aantal do’s en dont’s bij het rotste gesprek. De risico’s voor een kind van 6 zijn echter heel anders dan voor een kind van 12. Het programma Succesvol Scheiden leert je wat je kunt doen om jouw kind bij te staan.

Nee, en dat willen we ook niet. Succesvol Scheiden is een investering in jezelf en je kinderen. We zijn geen therapeuten of zorgmedewerkers, maar ervaringsdeskundige professionals. Uiteraard kijken we samen wat financieel haalbaar is voor jou. We hebben ook veel gratis producten zoals de Eboeken van de coaches en de blogs.

Ja, dat is mogelijk.