Ik kan het zelf wel

BLOG VAN WANDA VENDRIG, DIRECTEUR SSN

Met de kerstdagen in zicht willen veel ouders nog snel wat tips over hoe ze het beste deze feestdagen kunnen doorkomen zonder strijd en worsteling met hun ex-partner.

Uiteraard staat een succesvol scheidingscoach graag voor ze klaar met raad en daad om deze periode zo pijnloos en goed mogelijk te regelen voor henzelf en voor de kinderen.

Toch spreek ik nog regelmatig vaders en moeders die aangeven dat ze het allemaal wel zelf kunnen.

Worsteling

Laatst sprak ik een jonge moeder, zij was net gescheiden  en worstelde met de omgang met haar co-ouder.

Zij vertelde me; “Ik vind je programma heel erg interessant, maar eigenlijk denk ik dat het allemaal vanzelf wel goed zal komen en ik wil het eerst graag zelf proberen. Zo’n programma  om beter te leren communiceren met de andere ouder is best duur. Wie weet kan ik het allemaal zelf ook wel beter aanpakken. Dat bespaart me veel geld”.

 

Zij hoopte dus dat zij succesvol kon scheiden en stoppen met worstelen zonder te investeren.

Het klinkt goed. Maar wat gebeurt er als zij niet investeert in de kennis en vaardigheden die nodig zijn om een succes te maken van haar scheiding?

Nadelen van niet investeren

  • De scheiding duurt veel langer waardoor de kosten toenemen.
  • Omdat zij onnodig lang met haar emoties blijft worstelen, is zij niet emotioneel beschikbaar om haar kinderen goed te begeleiden.
  • Hoogstwaarschijnlijk belandt ze in eindeloze discussie’s en conflicten met haar ex partner omdat ze niet weet hoe ze het beste kan communiceren.
  • Bovendien loopt ze een groot risico om in een vechtscheiding te belanden omdat ze niet weet hoe ze uit een conflict kan stappen.
Haar kinderen betalen hier de echte prijs voor!

Op deze manier worstelt ze veel langer met haar scheiding dan nodig is en dat kost haar veel geld, tijd en stress.
Hopen dat je succesvol kun scheiden zonder te investeren is net zoiets als hopen dat de oorlog vanzelf stopt zonder staakt-het-vuren of onderhandelingen. Helaas werkt het niet zo.

Wat werkt wel?

De ouders die succesvol gescheiden zijn, zijn op zoek gegaan naar een gespecialiseerde coach; zij lezen relevante boeken en zoeken hulp om hun emoties te neutraliseren, beter te leren communiceren en uit het conflict te stappen met de andere ouder. De kinderen van deze ouders belanden niet in een vechtscheiding maar hebben voortdurend twee liefdevolle samenwerkende ouders tot hun beschikking.

Gun jezelf het allerbeste voor 2024, voor jezelf en voor je kinderen. Natuurlijk wil je het zelf kunnen, maar hoe fijn is het als je leert hoe je het moet aanpakken en dit niet alleen hoeft te doen?

Onze succesvol scheidings- en relatiecoaches helpen je graag om 2024 stressvrij en conflictloos te beginnen. Dus stel je vraag of plan een  vrijblijvend gesprek bij een van onze SSNcoaches en ontdek wat succesvol scheiden in 2024 voor jou kan betekenen!

Wanda Vendrig | Directeur SSN

Wanda Vendrig, directeur Succesvol Scheiden Nederland

Meer over Wanda en Succesvol Scheiden Nederland

Inhoudsopgave

Nieuwste artikelen

zelf

Ik kan het zelf wel

BLOG VAN WANDA VENDRIG, DIRECTEUR SSN Met de kerstdagen in zicht willen veel ouders nog snel wat tips over hoe ze het beste deze feestdagen

Lees verder >