Ervaringen

Wij laten altijd met trots ervaringen van onze Coaches, Partners en Cliënten zien.

Wil je ook ervaring toevoegen? Mail naar info@succesvolscheidennederland.nl

Ervaringen van Ouders

angry-mother-call-scold-dad-for-forgetting-picking-ED6E4NS (1)

VIP-dag – “Beter communiceren met de andere ouder”

Rated 5,0 out of 5
juni 22, 2021

Het afgelopen jaar zijn we na een relatie van 30 jaar en twee kinderen gescheiden. Tijdens de besprekingen met de scheidingsplanner kwamen er nogal wat negatieve emoties los en belandden we snel in discussies en strijd. Dit is niet wat we willen voor elkaar en voor de kinderen. Daarom hebben we Wanda gevraagd voor een VIP-dag. Tijdens de VIP-dag ontdekten we dat we nog veel teveel verweven zaten in onze relatie als partners. We leerden onze emoties te neutraliseren en hoe te communiceren als ouders. Qua communicatiestijl leerden we dat we, onbewust, elkaar steeds irriteren en ook een compromis sluiten is toch moeilijker dan je denkt.

Onze belangrijkste inzichten van deze dag zijn:

Elkaar als ouders in plaats van (ex)partner aanspreken

Hoe je beter kunt communiceren in de stijl van de ander

Respect en gelijkwaardigheid zijn de sleutels tot een succesvolle scheiding

Na deze VIP-dag hebben we het vertrouwen dat het goed komt en als ouders gaan redden. We kunnen deze dag van harte aanbevelen aan alle scheidende ouders.

R. en W. succesvol gescheiden ouders

VIP-dag

Rated 5,0 out of 5
juni 22, 2021

Mijn eerste afspraak met Wanda was er een met een fijn gesprek waarin de wederzijdse klik voelbaar was. Het gevoel dat de VIP-dag een waardevolle bijdrage zou kunnen leveren aan mijn professionele als persoonlijke ontwikkeling was aanzienlijk. Wanda heeft het waar gemaakt! Tijdens die dag heb ik geleerd dat er verschillende gespecificeerde communicatiestijlen bestaan en dat op elkaar afgestemde communicatie een beter resultaat geeft. Ons actie-reactie gedrag is heel bepalend voor het feit of we tot een compromis kunnen komen. Oefening heeft weer inzicht gegeven. Het vertrouwen in de toekomst als ouders -dat blijven wij te allen tijde na de scheiding- heeft een mooier randje gekregen.

Tessa, gescheiden moeder, 4 kinderen

4 maanden programma

Rated 5,0 out of 5
juni 22, 2021

Hier sta ik nu, terugkijkend op 4 maanden coaching door Roos. Zoveel geleerd, zoveel bereikt. Het eerste contact werd door familie gelegd met Roos, omdat ik mur was van 4 jaar rechtzaken, van hulpverlening (jeugdzorg) en van mijn ex-partner.

Ik wist niet meer wat ik moest of kon doen om een situatie te veranderen, iets wat heel hard nodig was voor mijn kind, want zij begon inmiddels lichamelijke klachten te vertonen die niemand kon ondervangen. Men zegt wel eens een ander kan je niet veranderen, jezelf wel.

Roos belde mij om mij te overtuigen waarom de coaching “succesvol scheiden” iets zou kunnen doorbreken.

Vertrouwen …nee dat had ik niet….maar een keuze ook niet meer, aangezien ik met mijn expartner weer een hulpverleningstraject van de rechter en jeugdzorg in moest en die hulpverlening liet meteen weten, alleen te laten zien waar de knelpunten lagen bij ons als ex partners , maar aan oplossingen werken…no way. Kansloos dus tenzij…

Al mijn hoop vestigde ik op de coaching en de eerste sessie dag…. ik weet het nog goed.. een warm welkom. .het leek wel een groepsworkshop, maar dan alleen voor mij.

Roos liet me inzien, drong door mijn meters dikke muur heen (en ja ze is zeker een volhoudende coach ! ? ), ze liet mij inzien waar de knelpunten zaten en hoe ik dit kon veranderen.

Centimeter voor cm liet ik de kennis zakken en toen het geland was kon ik de verandering in gaan zetten. En o jee, wat een “BEM” effect hebben deze cm’s gehad. Binnen twee maanden zaten hulpverleners met hun mond open.. oudertaal werd gesproken. De nieuwe gezinsvoogden keken elkaar aan van .. ..wat moeten we hier nu nog mee?! waar zijn wij voor nodig.. geweldig je zag ze denken.

Maar het meest bijzondere effect, wat ik dus nooit verwacht had dat zoveel invloed zou hebben wat het gezicht van mijn dochter te zien toen ik vertelde dat papa en mama samen hadden besloten sinterklaas met z’n drieën te vieren bij mama en dat ze haar slaapkamer bij mama aan papa kon laten zie. Ze zat te springen van blijdschap met een hele grote grijns erbij.

We gaan de goede weg op tuurlijk zijn er nog kleine dingentjes, ik vind het super om Roos als coach te hebben, ze relativeert, wat belangrijk is en wat niet. Hierdoor worden de pieken uit de communicatie gehaad en kan er oudertaal worden gesproken en geschreven.

De rechters en hulpverleners in heel Nederland kunnen veel zeggen, maar laat ze deze coaching maar eens verplicht worden voor scheidende ouders die het niet eens zijn met elkaar.

Gescheiden moeder, 1 dochter

Ervaringen van Kinderen

Boosheid een plekje geven

Rated 5,0 out of 5
juni 22, 2021

Vorig jaar zijn mijn ouders gescheiden, ik vond het heel moeilijk dat ze zo slecht met elkaar omgingen en was daar heel verdrietig over. Wanda heeft mijn ouders geleerd om te stoppen met ruzie maken, maar ze heeft me ook geholpen om zelf te leren omgaan met de scheiding en mijn verdriet en boosheid een plekje te geven. Het gaat inmiddels weer goed met mij, maar gelukkig gaat het ook weer goed met mijn ouders!

Amelie, 14 jaar

Machtelozer, verdrietiger en bozer

Rated 5,0 out of 5
juni 22, 2021

Ik raad iedereen aan om een professional in te schakelen zeker voor de kinderen, de meeste kinderen hebben het echt nodig hun gevoelens met iemand te delen. Ik voelde me steeds machtelozer worden, steeds verdrietiger en bozer, er ontstond een soort familie ruzie en ik had het idee dat ik er midden in stond. Ik trok het me heel erg aan, ging dagen niet naar school van vermoeidheid, spanning en stress en wist niet meer wie de waarheid sprak, ik ben heel blij dat mijn ouders Wanda hebben gevraagd om mij en mijn ouders een tijd te coachen. Het gaat nu veel beter met ons.

Jackie, 17 jaar
single-mother-and-children-watching-tv-at-night-P9JK5TS