In gelukkiger tijden zat je met het hele gezin op bed ’s morgens vroeg. Met z’n allen “lang zal hij leven” zingen en cadeautjes uitpakken. Nu is jullie kind die dag misschien niet eens bij de jarige ouder. Laat jij je kind ’s morgens naar de jarige ouder bellen om toch te kunnen zingen en te feliciteren?

Wat doe je met het cadeau?

Laat je je kind met lege handen naar de andere ouder gaan?

Mogelijk zit je helemaal niet te wachten op het regelen van een cadeautje voor je ex-partner. Je doet het echter niet voor de ander maar voor je kind. Het is belangrijk voor een kind om niet met lege handen aan te komen.

Het cadeau

Er zijn diverse manieren waarop een cadeautje voor de andere ouder te regelen is:

  • Attente familieleden kunnen deze taak op zich nemen, bijv. een opa, oma of tante. Zij kunnen met jullie kind naar een winkel gaan om wat uit te zoeken.
  • Je kunt je kind zelf wat geld geven en ,afhankelijk van de leeftijd, zelf naar een winkel laten gaan of onder begeleiding van jou iets laten kopen. Een kind voelt zich apetrots wanneer het een zelf uitgezocht cadeau kan geven.
  • Bak samen met je kind iets lekkers en laat je kind het baksel decoreren. In een leuke trommel is het heel feestelijk om te geven.
  • Doe een mooie foto van jullie kind in een lijstje en pak het in. Kleine moeite, groot plezier.

Feest

Je ex-partner viert misschien de verjaardag op een moment dat jullie kind eigenlijk bij jou is. Al zijn de problemen tussen jullie nog zo groot, wees flexibel en laat je kind naar de verjaardag van de andere ouder gaan. Een kind vindt een feestje leuk en vindt het fijn om familie en vrienden te zien.

Wil jij van de emoties af die je ex-partner regelmatig oproept bij je? Wil je in het belang van je kind kunnen denken? Bel of e-mail me voor een vrijblijvend gesprek. Dan kijken we samen waar ik je bij kan helpen.

Carolien Roobol
tel:06 36 05 49 71
info@succesvolscheidenrijnmond.nl