Gun jij de andere ouder en je kind een fijne Moederdag?

Gun jij de andere ouder en je kind een fijne Moederdag?

BLOG VAN  ROOS MITCHELL, SUCCESVOL SCHEIDINGSCOACH

Speciale dagen zoals Moederdag* zijn dagen waar kinderen vaak naar uit kijken. Waar ze dingen voor voorbereiden. De dag waarop ze mama mogen verwennen op hun eigen manier. Voor kinderen met gescheiden ouders kan zo een dag verdrietig en stressvol zijn.

 

Gun jij de andere ouder en je kind een fijne Moederdag?

Of is het ‘jouw’ weekend en dan vieren ze het maar een andere keer?

 

Helaas verloopt niet iedere scheiding soepel en respectvol. Wanneer er geen goed contact is na de scheiding wordt er vaak krampachtig vastgehouden aan de planning. “Het is niet jouw weekend” is een veelgehoorde uitspraak tussen ex partners. Maar hoe teleurstellend is het dat je kind op maandag in de klas niet kan vertellen wat mama van haar knutselwerkje en/of cadeautje vond.

Door de ogen van je kind

Maar lieve ouders… Het gaat niet alleen om jullie… Probeer deze dag eens door de ogen van je kind te zien. Want misschien geef jij als ouder niet zoveel om deze dagen, voor je kind is het wel belangrijk. De andere ouder is misschien niet meer jou partner, maar nog altijd de vader of moeder van je kind.

Natuurlijk is iedere situatie anders. Maar ik ben van mening dat een kind zo weinig mogelijk stress zou moeten ervaren. Dat kinderen zich niet verantwoordelijk hoeven te voelen voor de emoties van hun ouders. Zeker de eerste Moederdag na de scheiding is wennen, moeilijk, emotioneel.

Wat kun je doen om jullie kind te helpen?

  • Help als vader bij het maken van een knutselwerkje
  • Koop samen een kleinigheidje voor mama
  • Gun je kind een dag samen met mama, ook al is het “jouw weekend”.

Wil jij van de emoties af die de andere ouder regelmatig oproept bij je? Wil je in het belang van je kind kunnen denken? Bel of e-mail me voor een vrijblijvend gesprek.

Roos Mitchell, scheidingscoach
info@coachingspraktijkroos.nl
0627067838

*Ik wil de vaders zeker niet vergeten en op een dag als Vaderdag geldt dit ook voor de vaders!

 

[av_button label=’Ga naar de Facebookpagina van Roos’ link=’manually,https://www.facebook.com/Coachingspraktijk-Roos-101511838042106/’ link_target=’_blank’ size=’x-large’ position=’center’ icon_select=’no’ icon=’ue800′ font=’entypo-fontello’ color=’theme-color’ custom_bg=’#444444′ custom_font=’#ffffff’]

[av_button label=’Ga naar de Instagrampagina van Roos’ link=’manually,https://www.instagram.com/roos.mitchell/’ link_target=’_blank’ size=’x-large’ position=’center’ icon_select=’no’ icon=’ue800′ font=’entypo-fontello’ color=’theme-color’ custom_bg=’#444444′ custom_font=’#ffffff’]

 

Inhoudsopgave

Nieuwste artikelen

zelf

Ik kan het zelf wel

BLOG VAN WANDA VENDRIG, DIRECTEUR SSN Met de kerstdagen in zicht willen veel ouders nog snel wat tips over hoe ze het beste deze feestdagen

Lees verder >