Verbinding met je tiener na scheiding

tiener

Verbinding met je tiener na scheiding

BLOG VAN ANGÈLE BABELIOWSKY, SUCCESVOL SCHEIDINGSCOACH

Een scheiding kan veel stress en emoties met zich meebrengen. Soms heb je als ouder tijdelijk minder contact met je kind doordat jullie meer gescheiden van elkaar zijn dan voorheen of wil je tiener jou een tijdje niet zien.

Erkenning

Tieners hebben het ook nodig om tijdens een scheiding iemand de schuld te kunnen geven. En ben jij dat? Dat is wat ze in deze ontwikkkelingsfase te doen hebben, leren oordelen en het begrijpelijk voor zichzelf te maken, dat geeft controle. Of tieners die het op zichzelf gaan betrekken, het komt vast door hen dat jullie uit elkaar zijn want zij zijn zo lastig….

Of herken je het misschien dat je dochter of zoon heel erg voor jou of jullie is gaan zorgen? Van zijn/haar eigen plek in het familiesysteem is afgegaan? Ook na een scheiding wil je dat jouw kind, kind kan blijven.

In hun gedrag laten ze vaak iets heel anders zien en onder dat gedrag zit vaak een enorm verlangen om door jou erkend en gezien te worden.

Overleven

Regelmatig spreek ik ouders die veel spanning en ook veel emoties ervaren als angst hoe het allemaal te gaan doen, verdriet over wat niet meer is, rouw maar ook boosheid.

Je hebt dan best veel aan jezelf en hoe dan verbinding te houden met je tiener.
Een periode dat je door al je emoties veel tijd voor jezelf nodig hebt die je als ouders natuurlijk altijd maar weinig hebt. Het is een fase van overleven en alle bordjes in de lucht houden.

Ik heb regelmatig ouders in mijn praktijk die hier tegenaan lopen. Zo krijg ik ook regelmatig de vraag van moeders hoe weer in contact te komen met hun tieners. En zich afvragen wat in hun gedrag scheidingsgerelateerd of puber gerelateerd is.

Herken jij ook dat je dat af en toe best onzeker kan maken of dat je je schuldig voelt en niet weet hoe ik contact met ze te komen?

Qualitytime met je tiener

Zo ontstond een tijd geleden het idee om een ouder – kind dag te organiseren. En dat moest een relaxte dag worden. Een dag die op een laagdrempelige manier bijdraagt aan het contact en de verbinding met je tiener. In tijden van scheiding en ook daarna is er vaak al veel hulpverlening en hoe fijn is het dat je dan een fijne dag met elkaar kan doorbrengen waar je door samen te zijn, samen creatieve activiteiten te doen, in de natuur op een prachtige locatie met gelijkgestemde om je heen, qualitytime met je tiener hebt. Waar je ook met anderen kunt delen en de kinderen ook eventueel met elkaar.

De eerste Moeder-dochterdag

In mei, op Moederdag, was het zover: de eerste Moeder-dochter dag die een groot succes was! 
Waar eerst de tieners nogal schuchter  en met enig weerzin 😊 de locatie betraden en aan de oefeningen meededen werd er ’s middags gevraagd wanneer de voldoende editie zou zijn.
 
Ouders gaven aan dat dit precies was wat ze nodig hadden. En dat het hen een verdieping in het contact met hun dochter gaf, zeker na het schrijven van een brief aan elkaar. Ogenschijnlijk een kleine oefening  met een enorm effect nadat ze het aan elkaar voorlazen in de kring.
 
De rust en ontspanning die zij ervaarden gaf hen weer het vertrouwen  in de toekomst. Zij voelden zich na afloop sterker met zichzelf verbonden  als ook met hun dochter.
 
Deze verbinding was voor mij bij iedereen duidelijk voelbaar en mijn hart maakte een sprongetje.
Als scheidings- en pubercoach is dít waar ik graag in wil ondersteunen en faciliteren en dat is deze dag geweldig gelukt.
 
Voel je zelf ook de behoefte om dit te ervaren en jullie contact te verbeteren en een heerlijke qualitydag te ervaren met z’n tweeën meld je dan aan voor de volgende moeder dochter dag op 21-8-2022.
 
Lieve groet, Angèle
 
PS Kijk op https://angelebabeliowsky.nl/retraites/ voor de reviews.
scheidingscoach

Coach: Angèle Babeliowsky

Succesvol scheidingscoach
Angèle Babeliowsky Scheidingscoach
Regio: Gooi- en Vechtstreek | Hilversum

Inhoudsopgave

Nieuwste artikelen

zelf

Ik kan het zelf wel

BLOG VAN WANDA VENDRIG, DIRECTEUR SSN Met de kerstdagen in zicht willen veel ouders nog snel wat tips over hoe ze het beste deze feestdagen

Lees verder >