Scheiding, jouw kans op persoonlijke groei

groei

Scheiding, jouw kans op persoonlijke groei

BLOG VAN MENDI DE BRUIJN, SUCCESVOL SCHEIDINGSCOACH

Over een scheiding weten we zeker dat dit verdriet, angst en vaak een schuldgevoel met zich meebrengt. Wanneer ik aangeef bij mijn klanten dat een scheiding ook echt zorgt voor een fase van persoonlijke groei, kunnen ze dat in het begin niet zo goed geloven. Vraag je aan mensen, die al een aantal jaren gescheiden zijn, wat de scheiding hen heeft gebracht dan hoor je ze vaak zeggen dat ze er sterker, onafhankelijker en gelukkiger zijn uit gekomen. Zij beamen dat zij persoonlijk zijn gegroeid door de scheiding.

Wie ben ik?

Misschien vind je het nu nog moeilijk om te geloven, maar echt… er is een ontzettend mooi leven na je scheiding. Natuurlijk ben je verdrietig, boos, moe en gespannen maar er is ook ruimte voor jou om echt stil te staan bij belangrijke vragen als: Wie ben ik? Welke verlangens heb ik? Wat kan ik?

Het is een gegeven dat partners elkaars persoonlijke groei kunnen belemmeren. In een relatie kan je zo worden meegesleept in het leven van de ander dat je pas na je scheiding jezelf weer herkent als wie je werkelijk was. Waar een scheiding je aan het begin het gevoel zal geven jezelf kwijt te zijn, zie je in een latere fase juist dat de scheiding je terugbrengt naar je ware zelf.

Emoties

Alle emoties mogen er zijn, maar wat je ermee doet, maakt of je er een succes van maakt of dat het een drama wordt. Wanneer je merkt dat je jouw emoties niet onder controle hebt, zoek dan hulp. Het is te complex om er zelf mee te dealen en te veel negatieve emoties staan een goede omgang met de andere ouder in de weg en hebben tevens een negatief effect op het welzijn van je kinderen. Dat moet je niet willen.

Tijdens en na je scheiding is het tijd om liefde en aandacht te geven aan jezelf en daar hoort goed voor jezelf zorgen ook bij. Goed voor jezelf zorgen gaat niet alleen over voeding, uiterlijke verzorging, hygiëne e.d. maar juist over het inschakelen van een professional wanneer nodig.

Verantwoordelijkheid nemen

Nog steeds brengen we onze auto bij een mankement met gemak naar een monteur en laten we jaarlijks naar onze ketel kijken, maar als het ons zelf betreft, dan blijven we door strugglen. Net als bij je auto zal er dan uiteindelijk steeds meer ‘stuk’ gaan.

Werken aan je zelf na je scheiding staat garant voor een mooiere toekomst waarin jij als ouder het juiste voorbeeld geeft aan je kinderen. Je laat hen zien dat het oké is als je verdrietig bent maar dat je daar niet in hoeft te blijven hangen. Dat je verantwoordelijkheid neemt voor jouw eigen aandeel.

Persoonlijke groei na scheiding

Ook zullen zij jouw dankbaar zijn dat je door aan jezelf te werken een respectvolle omgang kan hebben met de andere ouder en dat is voor kinderen in scheiding echt het allerbelangrijkste.

Een scheiding is heel verdrietig en naar, maar daarnaast ook zo ontzettend leerzaam en transformerend.

Wil jij werken aan een prachtige toekomst vol levensgeluk? Laten we dan vrijblijvend eens met elkaar afspreken. Aan de hand van jouw persoonlijke situatie hoor je van mij wat ik voor jou kan betekenen.

Tot snel,

Mendi

No data was found

Inhoudsopgave

Nieuwste artikelen

zelf

Ik kan het zelf wel

BLOG VAN WANDA VENDRIG, DIRECTEUR SSN Met de kerstdagen in zicht willen veel ouders nog snel wat tips over hoe ze het beste deze feestdagen

Lees verder >