Twee van mijn kernwaarden zijn respect en betrouwbaarheid. Tot op het naïeve af kan ik mensen vertrouwen op hun woord, blind varen op hun advies, of goede bedoelingen. Dat heeft zo zijn voordelen, want zo hoef ik niet altijd alles tot in den treure uit te zoeken en stap ik nogal eens uit mijn comfort zone. Natuurlijk heeft elk voordeel zijn nadeel: want wanneer iemand toch niet zo betrouwbaar blijkt te zijn, ben ik vaak hevig teleurgesteld en boos en dat kost mij ongelofelijk veel energie.

En nu mijn vraag aan jou: kijk eens naar jouw normen en waarden; maar kijk vooral eens naar die van de andere ouder. En ben heel eerlijk tegen jezelf. Laat jij de ander in zijn/haar waarde? Maar hoe doe je dat als je zo teleurgesteld bent? Lees hier hoe je hiermee aan de slag kunt gaan en hoe ik je hierbij kan helpen.

Brechje van Geenen

Succesvol Scheiden Noord-Holland