Mijn vriendin was vooral verdrietig en had moeite om haar leven opnieuw uit te vinden. Gelukkig was er veel aanloop en kon zij bij vriendinnen uithuilen. Al met al lijkt het beter met haar te gaan… totdat er weer zo’n moeilijke eerste-keer-dag aankomt; Moederdag.

Voor menigeen herkenbaar dat een eerste kerst alleen, een eerste jaarwisseling alleen, een eerste Vader- of Moederdag alleen of een eerste vakantie alleen van die struikelblokken vormen. Je ziet er al weken tegenop, bij voorbaat ben je al verdrietig.

Kan jij daar afspraken over maken?

De kinderen van mijn vriendin zijn in de week van Moederdag bij hun vader. Natuurlijk een onderwerp om over te praten, want hoe fijn is het als je overeen kunt komen dat in het eerste jaar in ieder geval de kinderen in de bewuste mei-week bij mama zijn en in de week van Vaderdag bij papa. Maar dat vereist dat je zulke zaken wel met elkaar kunt bespreken. Dat kan mijn vriendin wel vergeten.

Maar zelfs als de kinderen wel bij jou zijn, is het voor veel mama’s erg lastig. Zeker als de kinderen nog klein zijn. Geen ontbijt op bed, papa zal geen cadeautjes met de kinderen gaan kopen. Als ze op school zitten, heb je geluk en krijg je ongetwijfeld een prachtig knutselwerk, maar als ze nog kleiner zijn, kun je ook dat op je buik schrijven.

Hoe wordt het toch een feestje?

Het is goed om voor jezelf te bedenken wat je die dag kunt doen, al dat niet samen met je kinderen, om ervoor te zorgen dat het toch voor jou een feestje wordt. Misschien kun je ergens een bios pakken met de kinderen en gezellig lunchen of plan een lekkere dag sauna met een vriendin als de kinderen bij je ex-man zijn. Door iets te verzinnen en vooraf te plannen, kun je misschien een beetje de verwachtingen en spanning rond deze dag parkeren.

Herken jij dit verhaal? Niet zozeer van jezelf, maar wel als het verhaal van een vriendin of collega? Bedenk dat je voor diegene deze dag misschien wat minder zwaar kunt maken. Kijk of je samen met haar kinderen toch een kleine verrassing kunt organiseren voor mama. En bel diegene om juist die zondag samen een keer te lunchen als de kinderen niet bij haar zijn. Want als we een beetje voor elkaar zorgen worden dit soort eerste keren een beetje minder spannend en zwaar!

Vraag Onze Relatiecoach gerust om meer informatie!

 

Annegien Hanemaaijer
info@onzerelatiecoach.nl
www.onzerelatiecoach.nl
06- 11.11.90.87

[av_button label=’Ga naar de website van Annegien’ link=’manually,https://onzerelatiecoach.nl/’ link_target=’_blank’ size=’medium’ position=’left’ icon_select=’no’ icon=’ue800′ font=’entypo-fontello’ color=’green’ custom_bg=’#444444′ custom_font=’#ffffff’]