Uiteindelijk besloot ik niet te gaan. Hij was bij zijn vader, en zou mij niet verwachten en dat brengt hem van zijn stuk. Ik hoor de toeter van de bus en gejuich van de kinderen van de school. Daar gaan ze… ik kreeg een brok in mijn keel. Veel plezier schat, dacht ik vanachter mijn pc.

Dan kijk ik op mijn telefoon. Een foto van hem bovenin voor het raam van de dubbeldekker, vrolijk zwaaiend. “Hij heeft er zin in”, schrijft de vriendin van zijn vader. “Ik breng zijn zusje later naar school zodat we hem uit kunnen zwaaien”. Een opluchting gaat door mij heen. En wat fijn dat zij een foto van hem stuurt in onze gezamenlijke WhatsApp groep.

Dat had ik nooit verwacht, dat we zo met elkaar om konden gaan. Toen de boosheid en het verdriet gezakt waren, hebben we elkaar ontmoet, de volgende stap was met beide families, inclusief nieuwe aanhang verjaardagen vieren, en een hele tijd geleden riep ik een gezamenlijke Whatsapp groep in om de dagelijkse mededelingen te delen, naast natuurlijk een goede overdracht in elkaars huis bij de wissel.

En logisch, het is niet altijd makkelijk en koek en ei. Er zijn en blijven rotmomenten, bijvoorbeeld als er bij de een wel iets mag dat bij de ander niet mag, of als je niet helemaal achter een beslissing kan staan. Wat mij dan helpt eens om weer terug te kijken naar de normen en waarden die wij beide hanteren en die respecteren en de dingen die wel goed gaan. Ik ben heel blij dat wij zo met elkaar omgaan, voor onszelf, maar vooral voor de jongens.

Dat gun ik alle gescheiden ouders en hun kinderen en dat is waarom ik scheidingscoach ben geworden. De methode van Succesvol Scheiden heeft mij enorm geholpen om mijn scheiding te verwerken en te leren communiceren als ouder.

Voor wie dat ook wil leren: neem contact op voor een vrijblijvende afspraak!