Voor jullie kind is de diploma-uitreiking een memorabel moment. Het is heel belangrijk voor een kind dat beide ouders erbij zijn. En nog belangrijker: dat die ouders dit doen zonder ruzie en gedoe.

 

Hoe ga jij, samen met je ex, neutraal en ontspannen in de aula van de middelbare school van je kind zitten? En, hoe geef jij je kind de avond van z’n leven? Hier 5 tips:

Tip 1

Maak in de week voor de heuglijke avond eens een briefje met 5 positieve eigenschappen/kenmerken van je ex. Ooit werd je verliefd op deze man/vrouw. De andere ouder van jullie kind. Denk eens aan de dingen die je toen zo leuk vond aan hem/haar. Als je met zo’n bril op de diplomering kunt zitten, zit je daar veel milder en zachter.

Tip 2

Neem voor de diplomering contact op met je ex. Vertel dat je jullie kind een mooie avond gunt en daar je best voor wilt doen. Vraag of hij/zij er ook zo over denkt en maak afspraken. Op deze manier kom je, op de avond zelf, niet voor vervelende verrassingen te staan en kun je er ontspannen zitten.
Bedenk dat jullie daar zitten als ouders van dit kind. Niet als ex-partners.

Tip 3

Iedere ouder wil het beste voor z’n kind. Conflicten spelen even geen rol. Je mag samen trots zijn. Al heeft jullie relatie het niet gered, dit kind is een geweldig mooi product van wat ooit was. Als je zo, samen met je ex, die avond naar je kind kunt kijken, mag je ook trots zijn op jezelf.

Tip 4

Ga bij elkaar in de buurt zitten. Het liefst naast elkaar, evt. met andere broers/zusjes tussen jullie in of voor/achter elkaar.
Als je kind op het podium staat, met z’n diploma in de hand, en het moet links in de zaal zoeken naar z’n vader en rechts naar z’n moeder… Iets ergers is er niet voor een kind.

Tip 5

Stap over je ego heen. Het gaat die avond niet over jou maar over je kind. Zorg ervoor dat je kind in 1 blik de mensen van wie hij het meest houdt, kan zien.

Kind blij, jij blij!

Bedenk dat er bij de borrel na afloop vast bekenden rondlopen waar je mee kunt praten. Neem een glas wijn of bier en ontspan. Het is feest tenslotte!!

Een diploma halen is een mijlpaal. Een hoogtepunt waarbij het voor een kind belangrijk is om beide ouders om zich heen te hebben. Als jullie, als ouders, erin slagen deze avond met een dikke voldoende af te sluiten, is dat een mooie oefening voor een huwelijk of geboorte van een kleinkind in de toekomst.

 

Fijne diploma uitreiking!

Carolien Roobol

PS Extra tip: geef dit artikel aan je ex ?

 

Wil je weten wat Carolien voor je kan betekenen? Maak dan een afspraak voor een GRATIS oriënterend gesprek via info@succesvolscheidenrijnmond.nl of 06-36054971.

[av_button label=’Naar de website van Carolien’ link=’manually,https://succesvolscheidenrijnmond.nl/’ link_target=’_blank’ size=’x-large’ position=’center’ icon_select=’no’ icon=’ue800′ font=’entypo-fontello’ color=’theme-color’ custom_bg=’#444444′ custom_font=’#ffffff’]