Hoe geef je kinderen een succesvolle scheiding?

Hoe geef je kinderen een succesvolle scheiding?

In 2011 begon ik vol vertrouwen met mijn coachpraktijk De KinderVlinder in Amsterdam. Mijn eerste klantjes waren kinderen van gescheiden ouders. Ik was gecertificeerd gezins- en kindercoach (post HBO) en ik had een specialisatie gevolgd in speltherapie. Ik vond dat ik er dus helemaal klaar voor was om deze kinderen en hun ouders de begeleiding te geven die ze nodig hadden.

En…Niet alleen had ik de juiste opleidingspapieren, ik had mezelf door twee (vecht)scheidingen geworsteld met mijn twee oudste kinderen. Als ervaringsdeskundige kende ik dus de dynamiek van een scheiding als geen ander. Goed opgeleid én ervaringsdeskundige, dus hoe moeilijk kon het zijn?

Niets was echter minder waar!

Tijdens de eerste coachsessie’s ontdekte ik dat ik veel te weinig kennis van zaken had en dat de methodes die ik had geleerd niet specifiek aansloten bij de behoeften en scheidingsproblematiek van mijn klanten. Bovendien was het vooral het conflict tussen de ouders waar de kinderen zo mee worstelden. Ik voelde me vaak hulpeloos en hopeloos tekort schieten. Ik kon ouders ook niet het juiste advies geven en worstelde met de slechte communicatie tussen hen beiden. Ik zag hoe moeilijk ze het hadden, maar kon ze niet de juiste hulp bieden. Het maakte me heel verdrietig.

In 2013  was ik het zo beu dat ik besloot samen met ouders en kinderen een methodiek te ontwikkelen die werkt en aansluit bij hun behoeften. Dit is Succesvol Scheiden, de methode die ouders en kinderen de juiste begeleiding geeft bij scheiden.

tumblr_m5byzzrsv51rvivlko1_500_large

Hoe geef je kinderen een succesvolle scheiding?

Weet met welke problemen ouders en kinderen tijdens een scheiding worstelen! Kinderen en ouders hebben tijdens en na een scheiding specifieke problemen waarvan ik, ondanks al mijn opleidingen, te weinig kennis had. Daardoor kon ik niet de juiste vragen stellen tijdens de intake. Ik kon niet de juiste coachmethodiek inzetten en dus liep ik geregeld vast. Nu ik beter weet wat ze doormaken kan ik moeiteloos de juiste methodiek inzetten. Daardoor heb ik meer tevreden klanten en kan ik echt iets betekenen voor ze. Dat maakt me superblij.

Zorg dat je weet welke risico’s kinderen lopen en welke signalen ze geven als het niet goed gaat! Ik had geen idee welke risico’s deze kinderen liepen en waar ik op moest letten. Ik wist niet welke coachmethodieken het beste werkten waardoor ik ze niet de dienstverlening kon bieden die ze nodig hadden. Dit frustreerde mij enorm. Nu zie ik meteen tijdens de intake wat mijn klanten (zowel ouders als kinderen) nodig hebben en kan ik daar meteen de juiste coachmethodiek op inzetten. Mijn werk is daardoor veel leuker en gemakkelijker geworden.

Scheiden kun je leren (zowel ouders als kinderen). Toen ik een aantal jaren geleden begon als gezins-en kindercoach richtte ik me niet specifiek op scheidingen van ouders en kinderen maar wilde ik alle problemen oplossen. Dat werkte niet. Door me te specialiseren in scheidingen werd ik daar expert in. Daardoor werd ik duidelijker en zichtbaarder voor mijn klanten die weten waar ik ze mee kan helpen. Bovendien kan ik mijn klanten veel beter helpen en daardoor groeide het aantal klanten en omzet supersnel. Als je echt een roeping hebt om ouders en kinderen te helpen met scheiden en een succesvolle praktijk wilt, sluit je dan aan! We hebben je hard nodig.

Wat herken jij in dit artikel?

Wil je meer weten over de methode ‘Succesvol Scheiden’? Stuur dan een mail naar succesvolscheiden@gmail.com

Ik ben benieuwd naar je reactie!

 

Inhoudsopgave

Nieuwste artikelen

zelf

Ik kan het zelf wel

BLOG VAN WANDA VENDRIG, DIRECTEUR SSN Met de kerstdagen in zicht willen veel ouders nog snel wat tips over hoe ze het beste deze feestdagen

Lees verder >