Droombubbel

Blog van Joyce van Dam, succesvol scheidingscoach

Een paar weken geleden sprak ik met een moeder over het verloop van hun scheiding. Er was al veel geregeld, ze was verhuisd en het laatste gesprek met de mediator stond gepland. Ze had bedacht dat de kinderen in het huis konden blijven wonen en zijzelf en de vader gingen wisselen. Op deze manier bleven ze beiden voor de kinderen zorgen, om de beurt.

Een ideale situatie zou je zeggen!

Ware het niet dat ze het plan alleen bedacht had. Ze zag het als een formaliteit die afgevinkt kon worden tijdens het gesprek bij de mediator.

Toen ik haar vroeg wat de kinderen ervan dachten, keek ze me verbaasd aan. Daar had ze totaal niet bij stilgestaan. En ook niet bij hoe dat zou uitpakken met haar nieuwe partner. Een man, die zelf een zoon van 17 heeft, maar er in één keer twee jongetjes van 11 en 13 bij krijgt.

Hoe is dat mogelijk zou je zeggen?

Dat overleg je toch?

Toch gebeurt dit vaker rond scheidingen. Zowel bij vaders als bij moeders. Je hebt een slechte tijd achter de rug, waarin je voor je gevoel alleen maar hebt ingeleverd. Je bent moe en voelt je leeg. Zelf ben je nauwelijks nog aan bod gekomen.

En dan ontmoet je iemand.

In één keer is er wel aandacht en tijd voor je! Je wordt weer gezien en gehoord. Doet ertoe. En als vanzelf stap je in die bubbel, waarin je het gevoel hebt dat er weer leven mogelijk is.

Niet zo gek dat alles om je heen vervaagt.

Je het overzicht kwijtraakt.

Alles nu om jou draait.

De wake-up call komt erna. Het leven gaat verder en wel met je kinderen.

Maar hoe stap je over van de oude naar de nieuwe situatie?

In eerste instantie is het belangrijk dat ieder een stem heeft, en zo het gevoel heeft gehoord en gezien te worden. Zodat je met elkaar bouwt aan een nieuwe plek voor iedereen. Hierdoor voorkom je veel onenigheid en miscommunicatie. En maak je als nieuw gezin een mooie start.

Wil je iemand die daarin met je mee denkt?

Vraag een gratis oriënterend gesprek aan.

 

Joyce van Dam
Gezins- en Scheidingscoach

www.ont-wikkeljescheiding.nl

06 150555052

 

 

 

Wil jij de expertisetips van een van onze succesvol scheidingscoaches niet meer missen? Schrijf je dan in en ontvang iedere 2 weken tips om een succes te maken van je scheiding, zodat je meer bereikt en je kinderen niet te dupe worden.

{a1030ar6863}

Inhoudsopgave

Nieuwste artikelen

zelf

Ik kan het zelf wel

BLOG VAN WANDA VENDRIG, DIRECTEUR SSN Met de kerstdagen in zicht willen veel ouders nog snel wat tips over hoe ze het beste deze feestdagen

Lees verder >