We zitten vaak aan tafel met minimaal één partner die zich slachtoffer voelt van de scheiding. Boosheid, woede en verwijten horen daar vaak bij. En de schuld van al die ellende is altijd die ex die niet langer ‘samen’ wil zijn. Ik las laatst over het Amerikaanse boek ‘Spirital Divorce’ van collega coach Debbie Ford. Ze heeft haar boek geschreven omdat ze uit de eerste hand weet hoe gemakkelijk het is om je scheiding te gebruiken als een excuus om weg te zakken in je eigen verdriet. Maar wat nou als je je ex-partner als een leraar in plaats van als een vijand kunt zien? In haar verhaal neemt Ford je mee en laat je zien hoe je je verdriet als een katalysator kunt gebruiken om jezelf opnieuw uit te vinden. Ook al heb je het gevoel dat je slachtoffer bent, je hebt altijd een aandeel in de scheiding. Als je dat kunt erkennen, ben je klaar om opnieuw te beginnen en te groeien, schrijft Ford.

Energie

Een vriendin, die overigens niet getrouwd was, maar wel al meer dan tien jaar samenwoonde, voelde zich zo eenzaam en gekwetst toen haar fundament onder haar voeten werd weggehaald. Maar boosheid en verdriet maakte plaats voor energie. Ze wist zich te herpakken. Ze gooide het roer om. Volgde een cursus om yogadocent te worden en maakte een wensenlijstje. Sindsdien staat alles in het teken van het vervullen van deze wensen. Ineens heeft ze weer een doel. En een paar maanden geleden vertrok ze naar Ibiza om daar yogalessen te gaan geven en van daaruit wordt de reis vervolgd naar India. Toen ik haar laatst vroeg hoe het ging, vertelde ze me dat ze nu eindelijk zichzelf is. En vooral gelukkiger met zichzelf. Ik dacht deze scheiding heeft in ieder geval iets moois opgeleverd.

Wake-up call

Zou het einde van je huwelijk of relatie de eerste stap kunnen zijn naar het terugwinnen van je persoonlijke kracht en het leven waarvan je altijd al droomde? Misschien is het boek van Debbie Ford en haar tips iets voor jou? Zij noemt een scheiding ook wel een wake-up call. Misschien pijnlijk, maar wellicht ook een kans om jezelf te vinden. Of misschien kunnen wij je helpen om inzicht te geven. Met de methode ‘Succesvol Scheiden’ geven we je net dat duwtje in je rug dat je misschien nodig hebt om je relatie niet alleen op papier maar ook in je hoofd goed af te sluiten.

[av_button label=’Maak een afspraak’ link=’manually,https://onzescheidingscoach.nl/contact/’ link_target=’_blank’ size=’medium’ position=’left’ icon_select=’no’ icon=’ue800′ font=’entypo-fontello’ color=’green’ custom_bg=’#444444′ custom_font=’#ffffff’]

Annegien Hanemaaijer
info@onzescheidingscoach.nl
www.onzescheidingscoach.nl
030-234 34 34