Vakantie, tijd om te onthaasten, rust te nemen. Even je verstand op 0.

Dat betekent gelijk verwachtingen over hoe de vakantie zou moeten verlopen, om echt vakantie te zijn. Zijn die verwachtingen gelijk aan die van je kinderen? Hoe ziet ieders ideale zomervakantie er eigenlijk uit?

Misschien is dit je eerste zomervakantie alleen met de kinderen, of je hebt het al vaker gedaan.

Eén ding is zeker : Jullie zijn er allemaal aan toe!

7 Tips :

  • Maak afspraken waar de kinderen verblijven, wanneer en hoe lang. Houd je daar ook aan, en wees er helder in naar de kinderen, zodat ze weten waar ze aan toe zijn.
  • Zorg dat eventuele discussies tussen jullie blijven en voer ze niet waar de kinderen bij zijn. Het is heel naar voor ze, als er over hen ruzie ontstaat.
  • Het is fijn voor ze als ze zichzelf kunnen zijn, zowel bij jou als de andere ouder. Ze vrij kunnen praten en vertellen over wat ze mee maken. Laat ze bellen en foto’s sturen als ze dat willen. Ze weten dan dat het ok is om bij allebei te zijn en dat jullie daar beiden achter staan.
  • Ga niet zelf bellen, en heb vertrouwen in de andere ouder. Jullie houden allebei van ze.
  • Zorg dat er ook tijd overblijft om met vriendjes en vriendinnetjes te spelen. Je wilt ongetwijfeld je best doen, maar een vakantie hoeft niet van voor tot achter volgepland.
  • Voor jongere kinderen kan 3 weken papa of mama niet zien erg lang zijn. Kan het ook in een andere verdeling, zoals 2-1-2-1? Zo niet dan is Skype een oplossing. Niet om het gemis te bevestigen, maar om te weten dat de ander er gewoon is.
  • Laat het verleden overal buiten en richt je op een leuke vakantie. Niets is fijner voor een kind dan twee ouders die zich ook opstellen als ouders.

En, zo heb jezelf ook de meeste kans op een relaxte vakantie !!

Denk je nu : “Op papier leuk. Maar hoe doen we dat?”

Neem dan contact op, en merk hoe het ook voor jullie kan lukken!

Joyce van Dam

www.ont-wikkeljescheiding.nl
joyce@ont-wikkeljescheiding.nl

 

 

[av_button label=’Naar de website van Joyce’ link=’manually,http://www.ont-wikkeljescheiding.nl/’ link_target=’_blank’ size=’x-large’ position=’center’ icon_select=’no’ icon=’ue800′ font=’entypo-fontello’ color=’theme-color’ custom_bg=’#444444′ custom_font=’#ffffff’]